Depreme Dayanıklılık Raporu

Depreme Dayanıklılık Belgesi

deprem dayaniklilik, depreme dayaniklilik

Türkiye fay hatları üzerinde yer alan ve zaman zaman acı felaketlerin yaşandığı bir ülkedir. Bu nedenle yapılan binaların depreme dayanıklı olarak inşa edilmesi son derece önemlidir. Devletimiz de bunu sağlayabilmek için yasal düzenlemeler yapmaktadır. Bu tür düzenlemeler en yakın olarak 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi sonrasında hız kazanmıştır.

Depreme Dayanıklılık Raporu, Binanın sağlam ve dayanıklı olduğuna ilişkin teknik rapor, bina sağlamlık raporu örneği

Binanın depreme karşı dayanıklı olması inşaat aşamasında halledilmesi gereken bir sorundur. Ancak mevzuatların yürürlüğe girmesinden önce inşa edilen yapılar için riskler halen devam etmektedir. Bunun içinde deprem dayanıklılık testleri yapılmalı ve yapılan testlere göre de depreme dayanıklılık raporu düzenlenmelidir. Sonuçlarına göre bina güçlendirme çalışmaları yapılmalıdır.

İnsan hayatı değerlidir.

İnsanın en doğal hakkı da YAŞAMA HAKKI'dır

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde özel öğretim kursu, kişisel gelişim kursu, motorlu taşıtlar kursu vb kurs açmak isteyenlerin de hazırlaması gereken belgelerden bir tanesi "Binanın sağlam ve dayanıklı olduğuna ilişkin teknik rapor" yani deprem dayanıklılık raporudur.

Bina sağlamlık raporu MEB tarafından da istenmesi sebebi ile özel öğretim kurumu açmak isteyenlerin mutlaka edinmesi gerekli bir belgedir. Peki, bu teknik rapor nereden alınır.

Depreme dayanıklılık raporu nasıl alınır?

Binanın sağlam ve dayanıklı olduğuna ilişkin teknik rapor nereden alınır. Burada bina dayanıklılık raporu nasıl alınır sorularınıza cevap bulacaksınız.

Özel öğretim kurumu açacaklar için başvuru formu maddeleri arasında yer alan "Binanın sağlam ve dayanıklı olduğuna ilişkin teknik rapor" ile özel öğretim kurumları nazarında "Depreme Dayanıklılık Raporu" sıcaklığını sürekli korumaktadır.

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği EK-I sayfasında yer alan "Binanın sağlam ve dayanıklı olduğuna ilişkin teknik rapor" maddesini karşılamak için SİM belgesi sahibi uzmanlık alanı yapı olan inşaat mühendisleri veya mühendislik firmalarına başvurmanız gerekmektedir.

Serbest İnşaat Mühendisliği kısaca SİM Belgesi sahibi inşaat mühendisleri ile mühendislik firmaları Depreme Dayanıklılık Raporu hazırlayabilirler.

Depreme dayanıklılık raporu nereden alınır

Her hizmetin bir fiyatı olduğu gibi elbette Depreme dayanıklılık raporu fiyatı da harcama kalemlerinizden biri olarak yer alacak. Depreme dayanıklılık raporu fiyatı firmalara göre değişkenlik göstermektedir. 1.500 - 2.000 TL arasında sahip olabileceğiniz bu rapor için daha fazla ücret talep edecek fırsatçılara da şans vermemek gerekir. Süslenmiş cümleler kuran, herkesin merdiven altı kendisinin profesyonel olduğu ve kendisine mecbur olduğunuz algısını oluşturmaya çalışan fırsatçılara karşı dikkatli olunuz.

Veya ücretsiz danışmanlık alınız.

Depreme dayanıklılık raporu veren firmalar şehir dışı ve şehir içi çalışmaktadır. Yani Türkiye'nin neresinde olursanız olun bu hizmeti alabilirsiniz.

Depreme dayanıklılık raporu yönetmeliği, Ankara depreme dayanıklılık raporu, yapı denetim depreme dayanıklılık raporu, bina sağlamlık raporu örneği, deprem dayanıklılık testi, bina sağlamlık raporu nereden alınır

Deprem dayanıklılık raporu örneği ya da binanın sağlam ve dayanıklı olduğuna ilişkin teknik rapor örneği için sayfamızı inceleyebilirsiniz.