Özel Çayyolu Final Okulları İlkokulu, Ankara ili Çankaya ilçesinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı özel bir ilkokuldur.
Özel Çayyolu Final Okulları İlkokulunun ilköğretim düzeyinde uygulanan eğitim ve öğretim programları, Gardner'ın çocukların yeteneklerini ortaya koyan Çoklu Zeka Kuramı ve Bloom'un bilişsel güçlendirme yoluyla kapsamlı öğrenmeyi sağlayan Tam Öğrenme Modeli'nden yararlanmaktadır. MEB İlköğretim Programlarını Tamamlayıcı Tümü dersler her çocuğun eleştirel ve yaratıcı düşünme, iletişim, araştırma, problem çözme, bilişim teknolojilerini kullanma, girişimcilik ve Türkçeyi doğru kullanma becerilerini kazanmasını sağlar.
Özel Çayyolu Final Okulları İlkokulunda, ilkokul Programda yer alan derslerin yanı sıra dans, resim, satranç, halk oyunları ve müzik gibi etkinliklere katılan öğrenciler yoğun İngilizce eğitimi alıyor. Almanca ikinci yabancı dil olarak 4. sınıftan itibaren başlamaktadır. Öğrenciler yıl içinde hazırladıkları projeleri referans yılı sonunda düzenlenen “Fête de la science” etkinliklerinde sunarlar. İngilizce farkındalığı artırılarak ana dil öğrenme ortamları oluşturulur.
final okulunun tüm sınıflarında olduğu gibi, ilkokulun dersleri de yeni sisteme göre hazırlanan temel ve tamamlayıcı dersin niteliğine bağlı olarak sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenleri tarafından bütünleşik olarak verilmektedir. donanımlı kütüphane, bilgisayar ve fen laboratuvarları, müzik odası, boya stüdyosu, tiyatro odası, spor salonu ve diğer olanaklarıyla öğrencilerin öncelikle öğrenmeyi öğrenebilecekleri dinamik bir okul ortamı sunmaktadır. tüm dünyada kabul görmekte ve çocukların öğrenmesini yaşam boyu kılmaktadır.
Özel Çayyolu Final Okulları İlkokulunda, ilköğretim düzeyindeki eğitim faaliyetleri, bilişsel becerilere dayalı ve “mükemmel öğrenme modeli” olarak adlandırılan ezberden uzaklaşan yapılandırmacı kapsamlı bir eğitim modeline göre yürütülür. Çocuklarımız düşünmeye, sormaya teşvik edilir. sorular ve fikir alışverişi yaptırılır.Okul içinde eğitim ve öğretim faaliyetleri, öğrenmeyi öğrenecekleri şekilde düzenlenmektedir. “Duvarsız öğrenme” oluşturulmakta ve alandaki fırsatlardan yararlanmaları ve öğrenirken ilgili örnekleri kullanmaları sağlanarak “bütünsel öğrenme” sağlanmaktadır. Sosyal ve ekolojik sorunlara karşı hassasiyet garanti edilir. Sınıflarla birlikte yürütülen etkinlikler, çocuklarımızın ruhsal, ahlaki ve sosyal gelişimlerini desteklemek üzere tasarlanmıştır.
Ulusal kimliğimizle birlikte evrensel değerlere sahip “dünya insanları” olarak yetişmelerine imkan verilir.